azierah's FotoPage
Stories of Sweetsmilehoney' Heart
By: sweetsmilehoney

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-Apr-2010 12:59 Email | Share | | Bookmark

 
 
 
View all 18 photos...


Sunday, 6-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Perodua Alza at Perodua Showroom HQ

 
 
 
View all 12 photos...
Like other automotive enthusiasts, my hubi was too excited to see with his own eyes a new launched Perodua Alza..'Car one moment, MPV the next'. Witnessing the vehicle with his own eyes is a must bile isteri dh start sibuk2 nk tukar si Merah kpd Si Putih plak huhu...haii dh start berangan. Haritu isteri dh tgk Exora...very nice design, affordable, more spaces..tp too big for my family as of now. Mungkin after 15 years and having 5 - 6 kiddos...we will change to Exora or other affordable MPV at that time.

Puas isteri pujuk hubi nk tukar keta sbb hubi dh lama ckp die nk si Merah skrg as a second car and will never sell it even after he buy a new car...Actually we both dream of Hilux. Haha..mimpi je kot. Why Hilux? My husband, of coz la..as an ex-auto student will has strong technical reason for that. But for me..as an ex-IT student yg xde kena mengena dgn engine kereta plus only having experience lesser then 1 year for auto-skill, (alamak suami,..isteri pon dh x igt la psl engine2 keta nih..huhu..maaf ye) will see more on the vehicle overall design. Triton also nice, but after having some online research, many says that go for Hilux for long term, well...Triton sounds gud, but maintenance wise and the price is quite expensive compared to Hilux. Saye teringat kata2 hubi mase balik Terengganu last 2 weeks, mase tu banjir & hujan sbb dh nk masuk bulan Dec. Hubi ckp..nnti kite beli Hilux ye..nk balik kg senang...boleh redah banjir...hehee. Tapi x sure lg kami akan mendapatkan sebiji Hilux ke tak...all depends on our financial situation.

Ok..back to reality, akhirnye hubi setuju kalau saye nk tukar ke si Putih..tu pon after 3 more years. . Hehe..nampaknye dlm hati die dh berminat la tu kan..kan..kan hubi? Sye buat2 tanye die..comel x alza? (haha..statement yg mungkin x patut ditanye memandangkan sy keje kt podua). Hubi ngn selamber je ckp ..'tak....' skali ngan buat muka plak tu. Cis. Meaning kena tunggu slps abes bayar interest keta about 3 years + 2 years paid the actual vehicle installment (minus interest). Haisk..lame lg tu..If after 3 years, maybe isteri pon dh berkenan kt keta lain plak..hehee..

Tgk la tu..bukan main lg hubi membelek alza, mcm jazz je kan.



Friday, 4-Dec-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Dinner at 'The Ship', Kampung Baru

 
salmon steak
mix chick
View all 5 photos...
Woaho...It took about a few months b4 we both hv time for a special dinner..only for me & hubby. Mmg mengidam sgt2 nk mkn western food kt The Ship..padahal spjg preggy ni xdela rase sgt nk mkn western food + fast food. Ngade2 sungguh. Hubi order Teh Halia + mix chicken, & me plak mkn salmon steak + Carrot susu. (Haisk..batuk2 mase preggy ni pn nk jg minum ais mlm2). Thanks huby for the great dinner & for being so cool melayan sy sepanjang pregnant nih. Sori tau...bukan saye yg ngade2..baby dlm perut ni yg ngade2 nk makan Salmon...huhu <a>alasan</a>. Sy syg awak sgt2 tau.

Nice!!


Saturday, 3-Oct-2009 09:30 Email | Share | | Bookmark
USAF Thunderbirds di TUDM Subang

 
 
 
View all 14 photos...
Seriess..mmg ramai sgt yg dtg menyaksikan pertunjukan udara pasukan Thunderbirds. Saye & hubi awal2 lg dh tido umah Pok di Shah Alam semata-mata nk g tgk air show ni. Tu pun hanye berpeluang tgk dari jauh je. Pagi2 dlm kol 10.30, saye, hubi, pok ngn anak2 die Irdina & Fahim (Mase ni Mak Alang x blk dari on-call lg) dh terpacak kt tepi pagar airport Subang. Hujan renyai2..tp x sedikit pn mematahkan semangat kitorg . Hubi awal2 dh berniat nk baby dalam perutku ini expose dgn air show ni. Tambahan lepas 1st scan nmpak gender bby mcm 'Boy'. Die asik ckp kt saye..'biar baby minat dgn benda2 camni'. Amboi...dengar tak baby..ape yg daddy awak ckp tu... . Lbh kurang dlm pukul 11.30 baru mak alang dtg..so sempat la tgk aksi aerobatik.

Lepas habis je air show, kitorg g teman Pok & Mak Alang g beli ikan utk kolam rumah die. Malang sgt2..lepas bli ikan tu..baru kitorg terperasan cermin depan (sblh passenger) keta vios pok kena pecah. Habis laptop, pendrive & external hardisk Mak Alang kena kebas.Teruk betul la pencuri tu. Kesian Mak Alang, dh la paper work sume dlm laptop and xde backup langsung. Takpe la Mak Alang, dh xde rezeki, semoga pencuri tu mendapat balasan yg setimpal di dunia & akhirat. Igt senang ke nk buat paper work??


SUBANG 3 Okt. - Kira-kira 100,000 terpesona menyaksikan pertunjukan aerobatik pasukan Thunderbirds dari Tentera Udara Amerika Syarikat (AS) dan pesawat Sukhoi Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Pangkalan Udara Subang hari ini.

Hujan renyai-renyai tidak menghalang kehadiran penonton malah mereka yang terperangkap dalam kesesakan jalan raya di kawasan Kampung Melayu Subang serta beberapa tempat di Shah Alam dapat menyaksikan pertunjukan itu dari luar kawasan pangkalan.

Kehadiran pertama Thunderbirds dan pertunjukan ketiga Sukhoi dalam Pertunjukan Udara Subang 2009 itu membuatkan penduduk sekitar mengambil kesempatan keluar rumah untuk sama-sama menyaksikan persembahan berkenaan.

Pertunjukan dimulakan pada pukul 11.30 pagi dengan penampilan sebuah pesawat Sukhoi SU-30MKM yang diterbangkan Leftenan Kolonel Muhammad Norazlan Aris dengan dibantu Mejar Mohd. Jasmi Abdul Wahab.

Dalam pertunjukan selama kira-kira 15 minit itu kedua-dua juruterbang TUDM itu mempamerkan kecekapan mereka melakukan aksi-aksi berani ketika mengendalikan jet pejuang berkenaan.

Ia diteruskan dengan penampilan enam pesawat Thunderbirds F-16 yang melakukan tiga formasi mendebarkan iaitu Solo, Diamond dan Delta selama kira-kira 45 minit.

Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan berangkat menyaksikan pertunjukan itu.

Hadir sama Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jeneral Tan Sri Azizan Ariffin dan Panglima Tentera Udara, Jeneral Datuk Rodzali Daud.

Turut hadir Duta Besar Amerika Syarikat ke Malaysia, James R. Keith serta beberapa duta asing lain. Utusan Online.


Sunday, 20-Sep-2009 08:10 Email | Share | | Bookmark
Raya Aidilfitri 2009 - Kerteh + Kuala Kangsar

wif family hubi after Aidilfitri prayer
Mok Cek & Ayah
 
View all 15 photos...
Ini adelah hari pertama pd raye pertama sy beraye kt Kerteh bersama hubi dgn title 'isteri' & sbg bakal ibu. Sy & hubi awal2 hari kamis mlm lg dh cabut blk Tganu..naseb baik la jln x jammed. Awal2 lg saye dh inform parent kat Perak bahawasenye pd tahun ini sy akan beraya di Kerteh dulu. Lega rasenye bila dpt tau kak yong blk ade kt Perak..at least anak2 die si Faris & Fateh blh menggamatkan suasana di rumah umi dan abah kt Perak tu:-D. Saye plak x kisah nk beraye kt mane dulu...as long as lepas tu blk ke Perak plak..bukannye ape..bile mengingatkan adik beradikku bukannye ramai sgt pn..so kesian kt umi kt rumah tu bile ramai tetamu dtg. Dh 3 taun raye dh saye plg paling sibuk skali planning nk masak utk openg house..tp tahun ni..tugas itu..terpakse ku serahkan kpd angah dirumah..hehe. .

Two days before raye (jumaat 18-sep-09), sehari suntuk kami berada di rumah mok cek for Raye preparations. Buat tapai la, buat ketupat 3 segi. For the first time in life, saye balut tapai..ok..nasib baik tapai senang lg. Pok Iwan lg best..siap die balut tapai pakai daun getah yg kecik2..die ckp utk bekalan ku and abang jang ke Perak nnti...leerr. Bab2 bungkus ketupat..awal2 lg saye dh surrender. Dulu penah la try balut..tp org ckp klu dh xde skill tu..mmg xdela..haha . Mintak ampun la semua, klu bab drawing cartoon ke..programming ke...msk2..boleh kasi sy. Tp klu masuk bab balut ketupat..mengait mmg failed. Haisk..camne nih?? So..baik la saye potong daging and ayam sbb mlm tu mak2 sedara hubi nk masak nasi impit untuk berbuka puasa. Sedap sgt mkn nasi impit mase bbuka tu..haisk..teringat2 plak rasenye.

Pagi raye tu..kami mengadakan photo session di rumah mok & abah dulu. Pastu..baru proceed ke rumah mok cek. What i can say is...this is the precious moment in my life as a wife, as a new family, as a new sister, as a new grandchild..... X pnh ku imagine akan ade family seramai ni...huhu




Hubi, raye next year..kite recycle baju akad nikah jela eh. Semoga muat lagi...huhu


[<<  <  [1]  2  3  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net